Nyt se on vihdoinkin aloitettu eli Gran Parque de la Costa del Solin suurta puistohanketta on ruvettu rakentamaan. Jättimäisen 36 hehtaarin puistoalue on ollut kauan suunnitteilla, mutta nyt alkaa sen toteutus. Puiston budjetti on lähes 30 miljoonaa ja sinne rakennetaan mm. rauhallisia lenkkipolkuja, purjehduskelpoinen järvi, skeittipuisto, juoksurata, kiipeilyseinä, pyörätie, luistinrata, ulkoilmateatteri, suihkulähteitä, kahviloita, vanhusten ja lasten aktiivialueita ym. Puistoon istutetaan 2000 puuta ja pensasta sekä 20.000 erilaista kasvia. Puistosta on tarkoitus tulla matkailukohde sekä laadukas virkistysalue lähialueen asukkaille. Sijaitseehan se vain puolentoista kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja meren rannasta.

Hieman ”esimakua” tämän jättihankkeen toteutumisesta saa käydessään Torremolinoksen hienossa Parque de la Bateriassa. Puisto on erittäin suosittu ja sinnekin on rakennettu mm.  suuri tekojärvi ja yli tuhat puuta, näkötorni, juoksurata, pyörätie ym. Paikka on aikoinaan tehty rannikon puolustusta varten ja siellä on vielä jäljellä tykkejä 1917-luvulta asti. Näköalat puistossa ovat hienot. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Kun tämän puiston pinta-alaa (7,4 ha) vertaa Mijaksen tulevaan puistoalueeseen, on helppo ymmärtää, kuinka valtava projekti Gran Parque de la Costa del Sol todellisuudessa on.