Toukokuu alkaa taas olla lopuillaan. Costa del Sol ja Fuengirola valmistautuvat kesään ja turistikauteen. Pilvet alkavat poistua taivaalta ja lämpötilat jatkavat pienoista nousuaan. Kesäaika on täällä vakituisesti asuville kuitenkin usein melko haasteellista. Lämpöä riittää ja ennen kaikkea ihmisiä. Rannoilla, kaduilla, liikenteessä, kaupoissa, uima-altailla ja kaikkialla on valtavasti turisteja ja sen seurauksena tungosta. Rannikko onkin espanjalaisten ja Keski-eurooppalaisten ehdoton lomasuosikki. Tungosta helpotetaan mm. sillä, että kaikki suuret ja pienet kaupat saavat pitää ovensa auki myös sunnuntaisin aikavälillä 1.6.-30.9. ja junaliikenteen vuoroja pyritään lisäämään.

Viime aikoina on alkanut tuntua, että alueen suosikkiasema ei rajoitu pelkästään perinteiseen lomakauteen. Turisteja täällä on jatkuvasti yhä enemmän ja sen huomaa mm. liikenteen voimakkaasta kasvusta, joukkoliikenteen tungoksista ja mm. vuokra-asuntojen riittämättömyydestä. Fuengirola on tilastojen mukaan Espanjan kahdenneksitoista halutuin vuokrauspaikka. Niin hyvää kuin turismi alueen elinkeinoelämälle onkin, on sen jatkuvasta noususta varmasti myös monta haittapuolta. Onneksi Espanja kuitenkin pystyy ainakin vielä tarjoamaan kivoja ja aurinkoisia lomapuitteita kaikille niitä haluaville. Tervetuloa siis Espanjaan myös kesällä!