Melko usein minultakin kysytään, onko Fuengirola turvallinen paikka asua. Itse en ainakaan ole kokenut sitä lainkaan vaaralliseksi 11-vuoden asumisen aikana. Tiettyjä alueita myöhään iltaisin kannattaa kuitenkin välttää. Iltalenkit esimerkiksi Paseon itäosassa sujuvat aina rauhallisesti ja tuntuvat turvallisilta. Vartioivat poliisiautot ovat usein toivottuja seuralaisia.

Suurin turvallisuusuhka on taitavat taskuvarkaat, joita valitettavasti on melkoisesti väkirikkaissa tapahtumissa kuten markkinoilla. Taskuvarkaat ovat harvoin aggressiivisia. Jos huomaat heidän aikeensa, he poistuvat nopeasti ja siirtyvät todennäköisesti seuraavan uhrin lähistölle. Voimakas äänen käyttö poistaa myös heidät tehokkaasti läheltäsi.  On luonnollisesti järkevää pitää mukana mahdollisimman vähän käteistä tai luotto- ym. kortteja. Henkilötodistusta tarvitsee pitää mukana harvoin ja silloinkin riittää hyvin kopio.

Jos haluaa välttyä taskuvarkailta, on hyvä muistaa tiettyjä turvatoimia:

Koita välttyä leimautumista selvästi turistiksi. Katso matkareittisi hyvissä ajoin etukäteen. ”Turistipukeutuminen” ja lomaileva kävelytyyli voivat hyvin paljastaa sinut houkuttelevaksi ryöstökohteeksi. Paikallisilta asukkailta ryöstetään laukku huomattavasti harvemmin. Älä myös pidä esillä paljoa tavaraa. Puhelin on hyvä pitää piilossa ja mahdollisimman pienet rahamäärät turvallisesti, ei ainakaan säilytettyinä takataskuissa. Varo ulkopuolisia, jotka koittavat lähestyä myymällä kukkia, lehtiä ym. tai aiheuttaa häiriötilanteita. Tämä saattaa ottaa huomiosi hetkeksi, jolloin huijarin kaveri ehtii tyhjentää laukkusi.

Reput ovat taskuvarkaiden suosikkikohteita. Selässä kulkiessa ne tarjoavat taskuvarkaille erinomaisen mahdollisuuden päivän tienesteihin. Varkaat ovat uskomattoman taitavia ja pystyvät poimimaan suljettujen vetoketjujen takaa helposti ja huomaamattomasti laukussa säilytettävät aarteet. Reppua kannattaakin säilyttää lähinnä edessä eikä siellä pidä säilyttää mitään arvokasta. Rannoillakin on hyvä olla varovainen eikä humalassa pidä liikkua kaupungilla ainakaan yksin. Pärjäät oikein hyvin Fuengirolassa, jos noudatat normaalia varovaisuutta. Espanja on kaiken kaikkiaan turvallinen matkailumaa.