Lokakuussa Espanja on täällä rannikolla parhaimmillaan. Päivälämpötilat ovat n. 25 astetta eikä auringossakaan ole enää liian kuuma. Ilmat ovat kuin Suomessa parhaimpana kesäaikana. Kesä -22 oli Espanjassa kuten muuallakin Etelä Euroopassa mittaushistorian kuumin ja vuorokauden keskilämpötila selvästi normaalia korkeammat. Toivottavasti tilanne ei kerro liikaa ilmaston muutoksista eikä näin kovista lämpötiloista nauti varmastikaan kukaan.

Runsas viikko sitten jouduin itsekin kokemaan jälleen kerran kuivuuden vaarat, kun aivan tallin vieressä syttyi metsäpalo, joka onneksi saatiin lähes heti sammutettua. Tallialueella ehti olla kuitenkin melkoinen myräkkä, kun sammutushelikopterit pörräsivät aivan tallin katon yläpuolella hakien vettä kentän viereisestä tekojärvestä. Onneksi olin ehtinyt jo ratsastaa valmiiksi. Poliisi sulki alueen, joten jouduin odottelemaan siellä tovin poispääsyä. Muita tallilla ei sillä hetkellä ollutkaan. Kyseessä oli siesta-aika.

Matkailijoita Espanjassa riittää. Malagan lentoasemalla rekisteröitiin elokuussa yli kaksi miljoonaa matkustajaa, mikä oli lähes puolet enemmän kuin tilanne ennen pandemiaa. Ja sama tilanne tuntuu jatkuvan. Pitkä matkustuspaussi ja haastava maailman tilanne saavat monet edelleen kaipaamaan lisäpiristystä arkeen. Turistien kannalta hyviä uutisia ovat ennusteet syksyn vähistä sademääristä, mikä taas paikallisissa aiheuttaa pelkoa. Sademäärät voivatkin jäädä tänä vuonna vain kolmannekseen normaalista vuositasosta, mikä tietysti voi johtaa melkoisiin ongelmiin.

Tällä viikolla Fuengirolassa on ollut parin vuoden paussin jälkeen feriat ja meno on ollut sen mukaista. Koko feria-alue on ollut tupaten täynnä juhlijoita. Osa heistä oli siirtynyt myös Paseon puolelle, jossa pääsimme sielläkin ihailemaan kauniita pukuja ja ennen kaikkea hienoja hevosia. Espanjalaiset todella osaavat ja nauttivat juhlimisesta sekä yhdessäolosta. Hyvä näin.

Oma elämämme jatkuu lähes entisellään. Asiakkaita on runsaasti ja lähes kaikki vuokra-asuntomme ovat jo pitkälle eteenpäin vuokrattuja. Onneksi uusia kohteita tulee aina silloin tällöin, joten toivoa ei pidä ihan menettää. Niklas on alkanut yhä enemmän hoitaa vuokratoimintaa ja vuoden vaihteesta hänen on tarkoitus ottaa se haltuun kokonaan. Silloin on sitten hyvä aika keskittyä myyntiasuntoihin, jotka nekin herättävät nyt tavallista suurempaa kysyntää. Sivuillemme on tulossa paljon ohjeita ja vinkkejä Espanjan asunnosta haaveileville. Tilanne tuntuu olevan se, että ainoa asia, jota tulevaisuudessa voi pitää varmana, on ihmisten toive päästä Espanjan aurinkoon ja valoon. Asumme myös tämänhetkisistä olosuhteista katsottuna melko turvallisissa oloissa.

Lopuksi taas oikein hyvää lokakuulta !