Tuntuu hieman jopa kiusalliselta hehkuttaa näitä kauniita kesäpäiviä täällä Espanjassa, jotka tuntuvat vain jatkuvan. Päivisin lämpötila nousee helposti jopa yli 25C:een ja aurinko paistaa lähes taukoamatta. Yöllä on tietysti hieman viileämpää, mutta kesälämpöä on silloinkin saatavilla.

Fuengirolassa koronatilanne on mitä parhain ja ilmaantuvuusluku pysyy jatkuvasti alhaisena. Tästä johtuen Malagan seudulla on siirrytty lähes normaaliin elämänmenoon.  Maskipakko on voimassa julkisissa sisätiloissa (todennäköisesti kevääseen asti) ja ulkona silloin, kun turvavälejä ei pystytä pitämään. Syynä hyvään tilanteeseen on varmastikin se, että Andalusiassa on jo yli 90 % täysin rokotettu.

Ei siis mikään ihme, että suomalaiset ovat nyt päättäneet palata Costalle. Asiakkaita on enemmän kuin koskaan ja vuokra-asunnoista on huutava pula, vaikka saammekin jatkuvasti uusia kohteita. Elämä on hektistä ja asiakkaita paljon. Voisin todeta tunnetun ”keisarin” sanoin, että koskaan ei voi tietää, minkälaisen asiakkaan eteensä saa ja siinä tämän jutun suola. Suurin osa asiakkaista on todella ihania ja monista on tullut jo lähes ystäviä työvuosien kuluessa. Eläkepäivät tuntuvat lipuvan yhä kauemmaksi ja päivät täyttyvät asuntojen esittelyillä ja vuokralaisten tapaamisilla. Asuntomarkkinat ovatkin toipuneet nopeasti, josta valitettavasti on seurauksena hintojen jonkinasteinen nousu. Korkein tietämäni vuokrahinta on saatu luxushuvilasta Benahaviksessa, jossa pääministeri Boris Johnson vietti viikon loman 35.000 €:n vuokralla. Siitä olisi jo tullut melkoinen provisio, jos Johnsson olisi kuulunut asiakaspiiriimme. Vaikeiden järjestelyiden vuoksi ehkä kuitenkin hyvä, ettei näin ole.

Onneksi Whiskey huolehtii kuitenkin siitä, että muutama tunti päivässä on omistettu tallielämälle ja palkaksi Whiskey on toipunut hyvin jalkavammastaan. Se liikkuu päivä päivältä paremmin. Pitäisiköhän eläkeläisten lähetä vielä kerran ”baanalle”? Ehkä kuitenkin kisailu jätetään hieman nuorempien ajanvietteeksi.

Suomen koronatilanne näyttää huonolta, mikä todennäköisesti johtuu melko alhaisesta rokotuskattavuudesta. Itselleni on yhä edelleen täysin mysteeri, miten osa ihmisistä voi olla niin rokotusvastaisia. Eivätkö he todellakaan tajua, että rokotukset ovat ainoa tie tilanteen normalisoitumiseen. Omasta mielestäni koronapassit ja jopa kovemmatkin otteet ovat täysin puolustettavissa. Kaikki me haluamme palata mahdollisimman normaaliin arkeen. Rokotusten ottaminen on melko pieni hinta siitä kaikesta. Espanjassa alkaa pian kolmannet rokotukset yli 70-vuotiaille. Hyvä niin.

Toissa päivänä Fuengirolan paratiisiin eksyi kuitenkin käärme. Oli melko tuulinen päivä (kuten edeltäväkin) ja aallot melko korkeat. Sitä en tiedä, miksei rannoilla ollut punaisia lippuja, jotka kieltävät uimisen. Aaltojen hienous veti kuitenkin muutamia ihmisiä puoleensa todella huonoin seurauksien. Näkyvät aallot ovat todella petollisia, koska suurin osa aalloista on meren alla. Lähestyessään rantaa ne aiheuttavat voimakkaan paineen vastasuuntaan ja virtaus vetää Kirjoittaja:än helposti uimarin, joka ei pysty taistelemaan sitä vastaan. Ainoa tapa olisi silloin alkaa uida rannan suuntaisesti pois tuhoisasta virtauksesta. Kahdesta tilanteeseen joutuneesta uimareista toinen selvisi apuun tulleiden surffareiden ansiosta, mutta toinen ei valitettavasti selvinnyt. Edellisenä päivänä oli vastaavasta tilanteesta pelastettu myös kaksi uimaria. Vaikka kesä tuntuu jatkuvan, syksyn aallot voivat olla todella vaarallisia. Harrastetaan siis uimista ainoastaan, kun meri on melkoisen tyyni.

Lämpimät terveiset kaikille Facebook -kavereille ja tietysti myös muille. Koittakaa selvitä syksyn synkistä hetkistä ja muistaa, että heti vuoden vaihteen jälkeen kevät alkaa taas koputella ikkunoita. Jos pimeys alkaa liikaa ahdistaa, TERVETULOA ESPANJAAN!