Madridissa on tehty tutkimus, jossa mitattiin liikunnan vaikutusta vakavasta koronavirustartunnasta toipumisessa ja tulos oli yksiselitteinen. Säännöllistä ja aktiivista liikuntaa harrastavilla henkilöillä oli jopa kahdeksankertainen mahdollisuus selvitä tartunnasta hengissä. Tutkimuksessa oli mukana 520 koronapotilasta. Ongelmana tietysti on, että monet koronaan menehtyneistä ovat olleet melko iäkkäitä, joten liikunnan säännöllinen harrastaminen on jo iän vuoksi jäänyt vähemmälle. Kannattaa siis aloittaa säännöllinen liikkuminen jo riittävän ajoissa.

Kaikille hevosihmisille tutkimustulos oli positiivinen. Ratsastus on monipuolista ja kokonaisvaltaista liikuntaa, joka nostaa hyvin kuntoa, jos sitä harrastetaan säännöllisesti. Sen kuntovaikutusta voidaan verrata mm. koripalloiluun, uintiin tai kohtuulliseen pyöräilyyn. Ratsastus on siitä mainio urheilulaji, että sitä voi harrastaa pitkälle eläkeikään. Kilpailuissa kilpailevat tasavertaisesti nuoret, vanhat, naiset ja miehet. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa tämä erinomainen liikuntamuoto.