On helmikuun 27.päivä vuonna 2020 …. joskus hyvällä säällä horisontista voi erottaa vilauksen Afrikasta. Minulle ei ole kuitenkaan vielä selvinnyt, onko tämä vain turistitarua tai totta. Mutta eihän sillä väliä. Taivaanranta antaa mahdollisuuksia mielikuvitukselle …. Näin alkaa kirjani ”Kun Espanjan aurinko pimeni” ja pari päivää sitten jouduin toteamaan, että tämäkin taru on totta. Ilta oli erittäin kirkas ja yhtäkkiä terassiltamme näkyi Afrikka mitä selvimmin. Valitettavasti myös koronataru on osoittautunut tämän vuoden aikana enemmän kuin todeksi. Koronatartunnat ovat moninkertaistuneet ja menehtyneitäkin on täällä Espanjassa jo yli 67.000. Maailmassa koronaan on kuollut jo n. 2,5 miljoonaa ihmistä.

Viime päivityksessä kerroin miten luvut ovat nousseet räjähdysmäisesti vuodenvaihteen jälkeen, joten rajoitustoiminnat tulivat jälleen ajankohtaisiksi. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli alkoholin myyntikielto klo 18 jälkeen, jolla haluttiin estää isompien ihmisryhmien yhteisiä juhlahetkiä. Heti seuraavana päivänä asiaan tuli kuitenkin tarkennus. Kielto ei koske oluen tai viinin myyntiä. Nehän eivät ole alkoholia vaan espanjalaisten ruokajuomia.

Selvät liikkumisrajoitukset ovat tuoneet tilanteeseen helpotusta ja niinpä tartuntaluvut ovat jälleen kääntyneet selvään laskuun. Eilisten lukujen perusteella Malagassa ilmaantuvuusluku oli laskenut jo 341, Benalmadenassa luku oli 338 ja Fuengirolassa 359. Melkoista parannusta! Niinpä höllennyksiä määräyksiin tapahtui jo eilen ja lisää on tulossa kuun vaihteessa. Nyt saamme taas vapaasti liikkua eri alueiden välillä. Tallillekin voi turvallisesti mennä. Jotenkin tuntuu oudolta nämä jatkuvat rajoitukset. Ensin annetaan ihmisten liikkua lähes vapaasti, josta seuraa lukujen selvä nousu ja siitä taas rajoitusten takaisinottaminen. Elämme siis jatkuvassa rajoitusten kierteessä. Andalusian hallitukselta kysyttiin, haluavatko he pelastaa pääsiäinen tai kesän. Vastaus oli, että nyt on elettävä lähinnä päivästä toiseen. Selvä helpotus tilanteeseen saadaan vasta rokotusten etenemisestä. Rajoitukset jatkuvat elämässämme siis vielä pitkään.

Andalusiaan on luvattu huhtikuussa 2-4 miljoonaa rokotetta, jonka perusteella 70 % täällä olevista ihmisistä olisi rokotettu kesään Kirjoittaja:. Tässä vaiheessa saadut rokotteet eivät vielä riitä tähän optimistiseen rokotusohjelmaan. Jos rokotusohjelma etenee toivotusti, se tietäisi ainakin turismille melko hyvää loppuvuotta. Itsellemmekin pitäisi tulla puhelimella ilmoitus rokotuksiin pääsemisestä muutaman viikon kuluttua. Toivotaan, että tämäkään ei ole tarua.

Uudet nettisivumme ovat osoittautuneet melko kansainvälisiksi. Niitä kannattaa seurata. Ja sitten lopuksi vielä toivotus: have an ice day! tai olisiko oikein toivottaa have a nice day/evening!