Eilen hyvä ystäväni soitti ja kysyi kuinka voimme. Hyvin, oli luonnollinen ja nopea vastaus. Mitä muutakaan olisin voinut vastata. Eihän kukaan jaksa kuulla enää koronavoivottelua. Ja oikeastaan meillähän on edelleen kaikki ihan hyvin. En voinut kuitenkaan olla miettimättä hieman viimeisten yhdentoista kuukauden ajanjaksoa. Ensi kuussa tulee kuluneeksi vuosi koronakaranteenin alkamisesta, jolloin koko Espanja suljettiin neljän seinän sisälle. Selailin hieman tuon aikaisia päivityksiäni, jotka nyt tuntuivat kovasti hämmentäviltä. Karanteenin alkaessa 15.3.-20 Espanjassa oli koronatartuntoja 7483 ja menehtyneitä 292. Useimmat olivat kauhuissaan, mutta monet pitivät ongelmaa tavallisen flunssan suuruisena ja karanteenia täysin ylimitoitettuna reaktiona.

98 karanteenipäivän loputtua tartuntoja oli 293.018 ja menehtyneitä 28.322. Uskoimme pahimman olevan ohi ja odotimme paluuta normaaliin arkeen. Arki tietysti palasikin, mutta siitä tuli täysin toisenlainen. Tällä hetkellä Espanjassa on tartuntoja jo yli kolme miljoonaa ja menehtyneitä lähes 65.000, noin 400-600 ihmistä päivittäin. Täällä rannikolla tartuntaluvut ovat onneksi jonkin verran laskeneet tammikuun ennätysluvuista, mutta valitettavasti menehtyneiden osalta ennätyksiä rikotaan edelleen. Monessa kaupungissa ilmavuusluku on yhä yli 1000.

Kukaan tuskin enää puhuu kausi-influenssasta ja monien mielestä arki ei enää koskaan palaa ennalleen. Suurin osa meistä onneksi ei ajattele näin pessimistisesti, vaan monet odottavat tilanteen muuttuvan melko nopeasti. Onneksi rokotusuutisista on kuulunut hieman positiivisempaa ja rokotteita tullaan todennäköisesti saamaan jo melko pian isompia määriä ainakin tänne Eurooppaan. Hyvä ”ilmapuntari” tilanteesta on vuokra-asuntojen varaukset, jotka ovat lähteneet selvästi liikkeelle. Syksyllä monet asunnoistamme ovat jo melkoisen varattuja. Hevostiloista ja asunnoista on myös kysyntä selvästi noussut. Optimistisuutta on siis ilmassa. Onhan Suomessakin jo osa asiantuntijoista ennustanut koronatilanteen olevan hyvä jo juhannukseen Kirjoittaja:. Britanniassa, jossa rokotukset ovat edenneet hyvin, on tuloksia jo alkanut näkyä. Sairaalahoidon tarve on vähentynyt merkittävästi. Samansuuntaisia tuloksia on saatu Espanjassakin hoitokodeissa, joissa rokotukset ovat jo alkaneet.

Myös hyviä asioita tapahtuu ympärillä. Kevät tekee tuloaan ja Sofikin pääsee tallilla nuuskimaan kukkasia ja ruoho tuo ympäristöön ihanaa väriä. Terassimme sai tänään pari uutta tulokasta, jotka toivottavasti viihtyvät siellä kovista tuuliolosuhteista huolimatta. Työasioissa iloa on tuonut monen uuden positiivisen yhteistyökumppanin löytyminen. Oman elämänlaadun kannalta kannattaakin välttää negatiivisten ihmisten kanssa työskentelyä. Tässä elämänvaiheessa siihen on täysi oikeus!