Nyt tuntuu siltä, että tarvittaisiin ympärille lisää positiivisuutta. Koronauutiset eivät sitä ainakaan tuo. Virus on taas kiristänyt otettaan täällä Espanjassa kuten muuallakin. Ennen niin rauhallisella aurinkorannikollakin ennätykset paukkuvat päivittäin ja monessa kaupungissa kuten Malagassa ja Marbellassa ilmaantumisluku on noussut 500:sta lähes tuhanteen vain vajaassa viikossa. Sairaalahoitoon joutuvien potilaiden määrä on puolestaan viisinkertaistunut kolmessa viikossa. Kaikkiaan Espanjassa virustartuntoja on jo n. 2,6 miljoona ja menehtyneitä yli 56.000. Ja viruksen tunnistamisesta on kulunut vasta n. vuosi (11.1.-20). Miten maailma on voinut muuttua niin paljon yhdessä vuodessa? Jotenkin tuntui siltä, että kun vuosi vaihtuu, niin tilanne helpottuu, mutta näinhän ei todellakaan käynyt. Joulupyhien voimakkaat rajoitusten höllentämiset toivat mukanaan paljon muutoksia koronatilanteeseen ja uutena uhkana on uudet viruksen mutaatiot, joita Espanjassakin oletetaan olevan jo noin viidennes tartunnoista. Lockdown eli ”kotiaresti” tuntuu taas olevan melko lähellä. Miten ihmeessä turistisektori ja kaikki muut tulevat siitä selviämään?

Suuret toiveet asetettiin rokotuksiin, jotka nekään eivät ole alkaneet ihan odotetusti täällä Espanjassa kuten ei muuallakaan. Toiveet siitä, että kesään Kirjoittaja: jo 70 % espanjalaisista olisi rokotettuja, tuntuvat olevan aivan liian optimistisia. Tällä rokotustahdilla tuskin koronatilanne pääsee paljoakaan paranemaan tämän vuoden alkupuoliskolla. Negatiivista on lisäksi, että jo nyt monet poliitikot ovat yrittäneet ohittaa rokotusjonoja. Melko odotettua! Pahin viesti tuli kuitenkin netistä, jonka mukaan rokotehuijarit ovat alkaneet myydä ”rokotteita” netin kautta. Miten tuota edes voi kommentoida? Paljonkohan koko rokotussysteemi tuo vielä mukanaan lisäongelmia. Niitä ei todellakaan nyt tarvittaisi! Mutta toivotaan, että rokotustilanne kuitenkin muuttuu nopeasti parempaan suuntaan ja voimme vähitellen jättää tämän vaikean ajanjakson taaksemme. Kaikki positiivinen ajattelu on nyt tarpeen!