LOMAILU & RATSASTUS

Aurinkoranta on erinomainen paikka lomailuun. Aurinkopäiviä on vuodessa yli 300, meri on lähellä joka paikassa ja puhtaita uimarantoja on lähes rajattomasti. Hintataso on edullinen, ruoka on hyvää ja mielenkiintoista nähtävää riittää lähes loputtomiin. Harrastusmahdollisuuksia on erittäin runsaasti ja ”shoppailuintoilijoille” riittää vaihtoehtoja.

Yhä useammat suomalaiset muuttavat tänne Costalle talveksi, ”sapattivuodeksi” tai jopa kokonaan. Sopeutuminen on helppoa, sillä tarvittaessa on saatavilla suomenkielisiä palveluja lähes joka alalta. Parasta antia on kuitenkin ilmasto, aurinko ja värit, jotka tuovat iloa elämiseen läpi koko talven.

Hevosista ja ratsastuksesta kiinnostuneet ihmiset ovat luonnollisesti suuri osa asiakaskuntaamme. Monet ovat löytäneet täältä uuden hevostilan ja monet ovat tulleet lyhyemmäksi ajaksi treenaamaan ja valmentautumaan kilpailukauteen. Eikä ihme, sillä ratsastus- ja valmennusmahdollisuudet ovat ihanteelliset ja laadukasta valmennusta on helposti saatavilla. Hevosia Andalusiassa on kaikkialla. Niihin törmää kaupungin kaduilla, maaseudulla ja ennen kaikkea Ferioilla. Hevoset ovat kuuluneet vuosisatoja olennaisena osana ihmisten elämää. Tosin espanjalaisten hevosten ratsastus poikkeaa monilta osin meille tutummasta eurooppalaisesta ratsastuksesta.

Jos haluat tutustua paremmin puhdasrotuiseen espanjalaiseen hevoseen (Pura Raza Espanol) eli PRE -hevoseen, oiva tilaisuus siihen on käydä katsomassa vuosittaista SICAB -tapahtumaa. Se on järjestetty Sevillassa vuodesta 1991 lähtien. Järjestäjänä toimii Pre -hevosten oma jalostusyhdistys ja siihen saa osallistua vain liittoon rekisteröidyt hevoset. Tapahtuma on täysin ainutlaatuinen. Kävijöitä on jopa 250.000 ja osallistuvia hevosia yli 1000. Kongressikeskuksessa on useita halleja, joissa järjestetään Pre-hevosten maailmanmestaruuskilpailujen finaalit niin perinteisessä espanjalaisessa kouluratsastuksessa, eurooppalaisessa kouluratsastuksessa, esteratsastuksessa ym. Mukana on myös paljon näyttelytoimintaa sekä tietysti laaja expo alue ja useita ravintoloita. Muutamia vuosia sitten pääsimme itsekin osallistumaan tähän hienoon tapahtumaan, kun Petra pääsi Boterolla estefinaaliin. Tapahtuma oli todella hieno!

Toinen kokemisen arvoinen kilpailutapahtuma on monelle jo tuttu Sunshine Tour, jonka pitopaikka Montenmedio sijaitsee n. 10 km pienestä todella idyllisestä Vejer de la Fronteran kaupungista Cadizin maakunnassa. Kilpailut ovat aloittaneet toimintansa jo 1990 – luvulla ja ovat vähitellen kasvaneet monen mielestä Euroopan parhaimmaksi kilpailupaikaksi. Kilpailupaikka on itsessään kuin pieni kylä, josta saat kaiken tarvittavan. Alueella on kaikkiaan jopa 21 kuitu- ja ruohokenttää, tallipaikat 2400 hevoselle, erillistilat hevosten ruoho syöttämiselle, useita ravintoloita, supermarket, hevostarvikemyymälöitä ja jopa oma kauneussalonki. Kilpailut kestävät kuusi viikkoa helmikuun puolesta välistä maaliskuun loppuun ja tarjolla on luokkia 1.1 m:stä 1.60 m:iin. Kilpailut ovat yleensä täyteen ”buukattuja” ja kilpailijoita tulee ympäri Eurooppaa. Niitä kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan. Yleisölle sisäänpääsy on maksuton.